A WORD FROM COMPANY OWNER

Çarshija e Vjetër e Shkupit është çarshija më e vjetër në Ballkan jashtë Stambollit. Çarshija e Vjetër shtrihet në komunën Çair dhe është simbol i mbrojtur kombëtar. Burimet më të hershme dhe të njohura dëshmojnë ekzistimin e një lagje tregtare në territorin e çarshisë që nga shekulli i 12. Gjatë sundimit otomаn, qyteti përjeton një zhvillim të shpejtë ekonomik dhe tregtar, duke u ndërtuar 30 xhami, karvane dhe hane të shumta dhe dhe monumente të ndryshme kulturore dhe sot paraqet monumentin e vetëm kulturor në Republikën e Maqedonisë i cili ka rruajtur trashëgiminë multukulturore të qytetërimeve të ndryshme. Edhe pse në Çarshinë e vjetër ekzistojnë mbeturina të arkitekturës bizantine, dominante është arkitektura otomane, derisa rekonstruktimet e fundit dëshmojnë elemente specifke të arkitekturës moderne. Shumica e objekteve që janë përdorur për akomodim të udhëtarëve ose si hamame për përfaqësuesit politik sot janë transformuar në muze dhe galeri të artit dhe përdoren për ekspozita artistike, koncerte dhe manifestime tjera kulturore. Sidoqoftë, Çarshija e Vjetër akoma është vend i disa xhamive, tyrbeve, dy kishave dhe një sahat kullë dhe së bashku me Muzeun e Maqedonisë dhe Muzeun e Artit Modern përbëjnë bërthamën e çarshisë moderne.

James Anderson

Econimist / Еntrepreneur / Seven Corporate Founder
0
Specialists
0
Happy Clients
0
Successful Cases

WHY CHOOSE US

Diversity

Because diversity lorem ipsum dolor odio augue placerat est, nec semper nisl porta ullam rutrum glavrida unicus amet vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur lorem.

Respect

Respect is morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas ulla maximus elementum, odio augue.

Transparency

Transparency is maecenas sit vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur – amet tincidunt elit lorem ipsum urabitur quis rhoncus.

Integrity

Because acting with integrity ipsum porta maximus, odio augue ullam rutrum velit sit tincidunt elit.

OUR COMPANY IN PHOTOS

OUR CLIENTS